Vermoeidheid PDS

Home / Landingspagina / Vermoeidheid PDS

Vermoeidheid en PDS kunnen een vicieuze cirkel vormen, waarbij de symptomen van het Prikkelbare Darm Syndroom niet alleen je spijsvertering beïnvloeden maar ook leiden tot vermoeidheid en energieverlies. Goede voeding is cruciaal om niet alleen je spijsvertering in balans te houden, maar ook om je energieniveaus te ondersteunen.

In onze hectische levensstijl worden we dagelijks blootgesteld aan factoren die de natuurlijke werking van ons lichaam verstoren. Veranderingen in onze omgeving, stress, ongezonde voedingsgewoonten en andere leefstijlfactoren kunnen resulteren in een disbalans. Deze disbalans kan zich uiten in klachten, waaronder vermoeidheid bij PDS.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat voedingsgewoonten een cruciale rol spelen in het ontstaan van diverse ziekten, waaronder PDS. Orthomoleculaire therapie biedt een uitgelezen kans om deze disbalans te herstellen en gezondheidswinst te behalen.

Hoe gaan we te werk?

Onze benadering begint met een grondig intakegesprek, waarin we samen de invloeden op jouw klachten en/of ziektebeeld onderzoeken. Het eerste consult omvat ook een analyse van het verloop van jouw klachten en medische historie. Hierbij kijken we naar factoren zoals voeding, leefstijl, stress en mogelijke tekorten.

Vervolgens stellen we een orthomoleculair voedingsadvies/therapieplan op om jouw lichaam de ruimte te geven de balans te herstellen en je gezondheid te verbeteren. Dit plan, inclusief uitgewerkte adviezen, ontvang je voor verdere implementatie.

Specifiek voor PDS bieden we darmtherapie aan. Onze darmen, ook wel ons tweede brein genoemd, hebben een enorme invloed op het immuunsysteem. Via gespecialiseerde laboratoria analyseren we uitgebreid jouw bloed en/of ontlasting om de bron van klachten te achterhalen. Op basis van deze resultaten stellen we een orthomoleculair behandelplan op.

Aanvullende testen, zoals bloedwaardentesten, bieden betrouwbare informatie over diverse parameters in je bloed. Deze testen zijn gericht op het identificeren van processen die mogelijk uit balans zijn en kunnen helpen om gericht aan je gezondheidsklachten te werken.

Na een paar weken plannen we een vervolgafspraak, waarbij we nader (lab)onderzoek bespreken en aanvullende adviezen geven. Tussentijds contact is mogelijk om ervoor te zorgen dat het nieuwe voedingspatroon in jouw leefstijl past.

Met specialisaties in voedingsintoleranties, -allergieën en ervaring in het behandelen van diverse klachten, help ik jou:

 • Méér energie te krijgen
 • Een betere nachtrust te ervaren
 • Spijsvertering en opname van voedingsstoffen te verbeteren
 • Darmproblemen aan te pakken, waaronder PDS
 • Langdurige vermoeidheidsproblemen na virale infectie, zoals Long Covid, te verminderen
 • Pijnverlaging te realiseren bij aandoeningen zoals Reumatische artritis, Artrose, Osteoporose
 • Om te gaan met histamine-overgevoeligheid / histamine intolerantie
 • Stress en burn-out klachten te verminderen
 • Lekker en gezond in je vel te zitten en winterdepressie te vermijden
 • Allergieën en (voedsel)intoleranties te behandelen
 • Auto-immuunziekten zoals diabetes, Hashimoto, ziekte van Crohn, CU, jicht en meer te ondersteunen

Ontdek hoe het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam krachtig is, zolang je de juiste bouwstoffen binnenkrijgt en deze in voldoende mate kunt opnemen. Samen komen we weer in balans.

Benieuwd naar de status van jouw darmgezondheid? Neem contact op voor een orthomoleculair advies op maat.